Nieuws

Commissievergadering 10 oktober

Uit de lange agenda van de commissievergadering van 10 oktober willen we graag aangeven hoe we over een paar zaken denken, de vermakelijkheidsretributie voor Bourtange en de megastallen in Westerwolde!

Lees verder

Kandidatenlijst gemeenteraad

Wij gaan de verkiezingen in met een kandidatenlijst bestaande uit 13 kandidaat raadsleden. Allemaal mensen die vol enthousiasme namens GroenLinks aan de slag willen gaan in de nieuwe gemeente Westerwolde. We stellen ze graag voor. Op de foto de top 5, vlnr Evelien Pinxterhuis, Eize Hoomoedt, René Kriek, Hans Elbersen en Binnert Blom!

Lees verder

Westerwolds Zorghuis een Feit!

Het Westerwolds Zorghuis is een feit, naar aanleiding van onze motie uit 2014. Vandaag werd in Ter Apel het vernieuwde zorgcentrum Kloosterheerd geopend. Naast een vernieuwde entree, nieuwe keuken en een prachtige ontmoetingsruimte werd ook de eerste mantelzorgkamer in de gemeente Vlagtwedde geopend. 

Lees verder

René Kriek gekozen tot lijsttrekker!

René Kriek is door de leden van GroenLinks Westerwolde gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 22 november voor de nieuwe gemeente Westerwolde. Kriek is op dit moment raadslid voor GroenLinks in de gemeente Vlagtwedde. Tijdens een drukbezochte ledenvergadering in dorpshuis de Voortgang in Wedde werd René unaniem tot lijsttrekker gekozen!

 

Lees verder

Motie GroenLinks succesvol: Bellingwedde neemt deel aan Jeugdcultuurfonds

In december 2016 diende GroenLinks een motie in, waarin het college gevraagd werd om onderzoeken of Bellingwedde aan zou kunnen sluiten bij het Jeugdcultuurfonds. De gemeente Bellingwedde had namelijk besloten uit de Gemeenschappelijke Regeling Muziekschool Oost-Groningen te stappen en een nieuwe overeenkomst met het Cultuurhuis De Klinker te sluiten en de subsidie af te bouwen.

Lees verder

De nieuwe Wenakker is uit

Het nieuwe nummer van het GroenLinks provinciaal ledenblad Wenakker is uit. Je kunt hem hier beneden downloaden.