Dat betekent dat er minder aandacht is voor de mensen die maandelijks met veel moeite de eindjes aan elkaar knopen (als dat al lukt!). Politieke discussies over het wel of niet afschaffen van de btw op groente en fruit levert je maandelijks niets extra op.

Als je iedere maand geld tekort komt, dan wil je graag hulp en geen kletspraatjes.

Waar is hulp te vinden?

Er bestaat een website waarop je goed op weg geholpen kan worden, namelijk https://www.datgeldtvoormij.nl Onderstaande tekst komt van deze site:

Nederland heeft een goed vangnet voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeentelijke regelingen, van het Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier.

Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Precies daar helpt De VoorzieningenWijzer bij. Gebruik de online tools of ga in gesprek met een opgeleide adviseur vanuit de gemeente, woningcorporatie of welzijnsorganisatie.

Dankzij de op maat gemaakte applicatie wordt direct duidelijk waar je recht op hebt. Via de online tool of samen met de adviseur dien je direct de aanvragen in. Zo simpel en effectief is De VoorzieningenWijzer.

Voor een prima uitleg over wat armoede betekent: Kijk eens naar deze aflevering van Het Klokhuis.

Meer voorbeelden

Een ander voorbeeld van een goed initiatief is ‘Schuldhulp Maatje’. Het is een al een langer bestaand project (landelijk) en is nu ook voor mensen in Westerwolde beschikbaar. Zie voor meer informatie: Schuldhulpmaatje

Dat mensen regelmatig zoeken naar informatie over financiële hulp blijkt uit het bericht dat de hulplijn van ‘Geldfit’ 23.000 keer is gebeld. ‘Geldfit’ zegt dat ruim 1 miljoen mensen de website hebben bezocht in het eerste kwartaal. Kijk zelf of je de website kunt gebruiken (of anderen wilt aanbevelen): Geldfit

Natuurlijk is er veel informatie beschikbaar op het internet over het oplossen van geldproblemen. De komende tijd zullen we* regelmatig melden waar je wat kunt vinden, want het is nog niet zo gemakkelijk om de voor jou belangrijke informatie op te sporen.

* 'we' is de werkgroep Armoede van GroenLinks Westerwolde