Hans Elbersen, nummer 4 op onze kandidatenlijst.

De volgende kandidaat in de voorstelronde is Hans Elbersen, Wedde, nummer 4 op de kandidatenlijst van GroenLinks. 

Even voorstellen: ik ben Hans Elbersen (1953) en opgegroeid in Amsterdam. Sinds 2001 woon ik met mijn partner Anke met veel plezier in Wedde. 

In die periode ben ik met Westerwolde verbonden en aan het gebied verknocht geraakt. Ik leerde de Groningers uit deze streek kennen als toneelregisseur bij Filia, de Barkhoorn en de Sprankelgroep, bij theaterprojecten, voorstellingen en concerten, die ik mede organiseerde. De kinderen ontmoette ik als docent bij de Jeugdtheaterschool, allerlei basisschoolprojecten en als hoofd van de Muziekschool in Winschoten. 

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik iets voor dit prachtige gebied en de mensen wil terugdoen en het belangrijk vind dat GroenLinks in de gemeenteraad van Westerwolde ook raadsleden krijgt uit Bellingwedde, die voeling hebben met de inwoners en weten wat daar speelt. Zodat ook de onderwerpen uit alle kernen en het buitengebied serieuze aandacht krijgen. Met de vierde plek ben ik de eerste Bellingwedder op de lijst. 

GroenLinks Westerwolde staat voor een duurzame toekomst voor iedereen, groen én sociaal, voor een mens- en diervriendelijke gemeente in een gezonde leefomgeving waar het prettig leven is. Als raadslid wil ik mij binnen de GroenLinks fractie vooral bezig houden met de sociale onderwerpen: wonen en werken, inkomen (soepel omspringen met de bijstand), zorg dichtbij huis, verenigingsleven, jeugd en ouderen, sport, cultuur, 
krimp en migratie. Mijn motto is: Verbinding! Sociale samenhang versterkt leefbaarheid. Een voorkeurstem voor deze Bellingwedder? Kies dan voor Lijst 5, plek 4!