Binnert Blom, nummer 5 op onze kandidatenlijst!

De komende weken stellen we onze top vijf kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan u voor. Vandaag als eerste: Binnert Blom

Even voorstellen: ik ben Binnert Blom, nummer 5 op de kieslijst van GroenLinks. Sinds 1990 woon ik in het prachtige Westerwolde in een oude, door mij gerestaureerde boerderij. Ik ben 62, geluidstechnicus / zzp’er, en heb een lange avontuurlijke carrière in de showbizz achter me. Tijdens vele tournees heb ik veel van de wereld gezien en geleerd.

Via CPN , SP en vanaf 2011 bij Groen Links ben ik altijd politiek actief geweest en heb ik mij vooral met de groene agenda bezig gehouden. Acties tegen intensieve veehouderij en behoud en bescherming van natuur en milieu. 

Op het sociale vlak maak ik mij grote zorgen over de groeiende hoeveelheid werkende mensen in Nederland die zich geen sociale verzekeringen en pensioen kunnen veroorloven. Dat hoort in een democratische rechtsstaat niet mogelijk te zijn. Het Basisinkomen zou een principiële en zeer effectieve oplossing kunnen zijn voor ons huidige rammelende en nodeloos complexe sociale stelsel.